kurz vaření
počet účastníků: minimálně 4 osoby
V ceně kurzu je nápoj, hotové pokrmy, receptury, návody.
Kurz vede Ing. Dagmar Mrajcová s dlouholetými zkušenostmi vaření pro vegetariány a se širokými znalostmi o surovinách pro zdravé stravování. Majitelka Vegetariánské restaurace Harmonie v Třinci.
Hlaste se na telefon +420604278455 nebo na email: dagmar.mrajcova@seznam.cz,
Certifikát poradce pro výživu a suplementaci_0001.pdf (886383)
cena pro 1 osobu: 990,-Kč.
Kurz pro školy a organizace :
Jak jednoduše a zdravě vařit bez masa?
Lektor: Ing. Dagmar Mrajcová, majitelka Vegetariánské restaurace Harmonie v Třinci, bývalá učitelka na střední škole. Absolventka kurzu ATAC , s certifikátem "Poradce pro výživu a suplementaci", 25 let zkušeností se zdravým bezmasým vařením pro dospělé i děti.
Krátká anotace:
Jak se dá jednoduše a pestře stravovat bez masa. Co by jídlo mělo obsahovat, aby splňovalo základní obsah živin potřebných pro zdraví člověka. Jaká by měl vypadat zdravý talíř během dne. Suroviny , které by měli být v jídelníčku a které naopak raději nahrazovat užitečnějšími. Jaké jsou základní principy práce s některými surovinami( bezlepkové obiloviny, luštěniny, zelenina,koření, oleje, semínka, klíčky,….). Proč jsou nutné enzymy na trávení a jak je dodáme do stravy? Může být pestrá strava zdravější a kde všude se změna může projevit. Lze stravou bez masa ušetřit, a kde? Může být zdravé vaření jednodušší? Jak v sobě probudit kreativitu a odvahu zařazovat nové suroviny do jídelníčku. Kde se dají sehnat základní suroviny.
Praktické ukázky práce s některými surovinami, je možné upravit dle přání účastníků semináře.( např. pohanka, jáhly, sójové maso, cizrna, mung dahl, klíčky, semínka,celer, červená řepa,…) Konkrétní ukázky receptur a jak s nimi pracovat.
Délka kurzu: 4 hodiny teorie a 4 hodiny praktické s recepturami.
Cena pro školy:
4 hodiny ( 2 hodiny teorie a 2 hodiny praxe) :3000,-Kč
8 hodin ( 4 teorie a 4 praxe): 6000,-Kč
Počet účastníků neomezuji, ale vždy beru ohled na praktické provedení kurzu, dle možností místa konání.
Místo: Nejlépe Vegetariánská restaurace Harmonie v Třinci a nebo po dohodě v místě vhodném pro účastníky. Je nutné pak počítat ještě o navýšení ceny o cestovné.
Garance: Zavazuji se, že obsah semináře splní nad očekávání přítomné zájemce a vždy vyhovím všem bodům,dotazům a přáním, které budou v souladu s obsahem semináře. Každý si odnese plno praktických rad a také kontakt na případné dotazy. Jsem sama vařící vegetarián více jak 24 let a mám i 2 zdravé vegetariánské děti a plno přátel, restauraci a prodejnu zdravé výživy provozuji více jak 5 let v Třinci. Neustále se vzdělávám i jako výživový poradce ve veřejném stravování i v soukromí.
Další možná témata kurzů:
1. Obsah živin v jednotlivých surovinách a jak s nimi pracovat, aby se živiny co nejvíce zachovali.
2. Vaření bez lepku a laktózy, vaření pro alergiky.
3. Jak se uzdravit nebo zlepšit své zdraví nejen stravou.
Kontakt:
Ing . Dagmar Mrajcová
Tel.: +420604278455, dagmar.mrajcova@seznam.cz, www.vegetharmonie.cz, www.vegetarianskarodina.cz